Dit jaar organiseren ‘Sint in Kampen’ en het ‘Sinterklaashuis Kampen’ weer een uniek mega Sinterklaasevenement in Kampen. De Sint heeft kort geleden vanuit Spanje laten weten dat er ook dit jaar weer heel veel Pieten naar Kampen komen en dat het Sinterklaashuis en de Pakjesboot niet voldoende slaapruimte bieden.

We bedachten we ons, naar aanleiding van dit bericht, geen moment om Sinterklaas te hulp te willen zijn, zegt organisator Jacco Swillens van Sint in Kampen en Klazina van Egmond van het Sinterklaashuis. Daarom organiseren wij op vrijdag 23 november het Pietendorp, dat zal worden uitgebreid op zaterdag 24 november met het Sinterklaasfestival, een uniek en groot Sint-event in de Hanzestad Kampen. Het Pietendorp, dat georganiseerd wordt in het Keizerskwartier, is geopend op vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur, van 13:00 tot 17:00 uur, envan 18:00 tot 21:00 uur. Op zaterdag is het dorp geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Daarnaast is er een gezellige Sinterklaasmarkt, van de Buitenhaven tot het van Heutszplein, met op het van Heutszplein het Sinterklaasfestival Er is een minikermis, en er zijn veel doe- activiteiten voor kinderen. Ook kunt u deze middag meevaren met de Pakjesboot. Het Pietendorp is per voet en per SintExpress toegankelijk vanaf het Sinterklaashuis. In het dorp staan de woningen volledig in het teken van Sinterklaas en zijn Pieten. Er is een podium, een Pietenparcours, kraampjes, en ook de stal van Amerigo is er te zien.

Sinterklaas komt twee keer aan in Kampen! 
En Sinterklaas komt dit jaar niet één keer aan in Kampen, maar twee keer. De échte intocht is de eerste, die van 17 november. De tweede is een week later, op 24 november. Compleet met pakjesboot, muziekpieten en het paard Amerigo. Eigenlijk is hij er drie keer, als ook de tocht door de stad op 1 december nog wordt meegeteld. 

Na de zomer zal de organisatie aanvullende informatie verstrekken via www.sintinkampen.nl, en via Facebook ‘Sintinkampen’, en het ‘Sinterklaashuis’.

Foto: Richard Tennekes