Li Zhen (kunstenaar uit Jingdezhen, China) en Simone Haak (keramiste en eigenaar van Galerie Terra Delft) verzorgen op woensdag 13 maart bij Quintus een bijzondere workshop Chinees Decoreren. Deelnemers gaan met behulp van zogeheten decals zelf aan de slag en aan het einde van de workshop naar huis met een eigengemaakt, chinees porseleinen kunstwerk.

De workshop begint met een introductie over de techniek die door Chinese pottenbakkers wordt gebruikt om porselein te decoreren. Dit doen zij door middel van decals en een Chinese schildertechniek. Na een demonstratie gaan deelnemers zelf aan de slag met authentieke op rijstpapier gedrukte decals en de handgemaakte Chinese kwasten en penselen. Je kunt met verschillende kleuren onderglazuren schilderen. Eerst wordt op proefstukjes de techniek geoefend en een ontwerp gemaakt. Je kunt kiezen uit verschillende soorten dekseldozen, vaasjes, bekers en schaaltjes. De decals zijn er in diverse decors in de kleuren, zwart, blauw, rood en groen. Ook meerkleuren decals zijn beschikbaar. Ze komen uit China en zijn biscuit (1 keer) gebakken. Na het decoreren worden de producten geglazuurd of gedeeltelijk geglazuurd en gebakken. Later, na het bakken, kan het werk mee naar huis worden genomen. Het Chinese porselein komt doorschijnend uit de oven.

Inschrijven

De workshop op woensdag 13 maart is voor beginners en gevorderden. Je kunt kiezen tussen de ochtend (9.00 tot 12.30 uur) of de middag (14.00 tot 17.30 uur). Er is plek voor maximaal 15 deelnemers per workshop. De kosten zijn 50 euro p.p. Dat is inclusief materiaalkosten en Chinese thee in de pauze. Inschrijven kan via www.quintuskampen.nl.