De Open Monumentendag vindt dit jaar plaats op zaterdag 10 september. Het landelijke thema is ‘Iconen en Symbolen’. In de gemeente Kampen kan men dit jaar kiezen uit maar liefst 43 locaties die elk op hun eigen manier symbool staan voor de rijke geschiedenis van de stad, de dorpen en het buitengebied. Bezoekers kunnen de vele kerken, poorten, musea, molens, ateliers en andere monumenten die Kampen rijk is bezoeken. Niet alleen in de stad Kampen, maar ook in IJsselmuiden, Wilsum, ’s-Heerenbroek, Zalk en op Kampereiland vinden activiteiten plaats.

Brochure

Speciaal voor Open Monumentendag is een brochure ontwikkeld. Daarin zijn alle monumenten en activiteiten vermeld die tijdens Open Monumentendag zijn te bezoeken. De brochure wordt begin september huis-aan-huis in de gemeente Kampen verspreid en is ook verkrijgbaar bij verschillende deelnemers, het stadhuis en bij Tourist Info Kampen (Oudestraat 41). Klik hier om de brochure te downloadenl.

Iconen en Symbolen

Het landelijke thema van de Open Monumentendag 2016 is ‘Iconen en Symbolen’. Iconisch voor Kampen is natuurlijk het IJsselfront, waarin de torens en de stadsbrug het beeld bepalen. In het buitengebied geven kerktorens en molens het landschap hun betekenis. Maar ook in het klein zijn iconen en symbolen bij alle monumenten terug te vinden in ornamenten, schilderingen en gevelstenen. Bekijk het programma en laat je inspireren!

Speciale activiteiten

Op de locaties is weer van alles georganiseerd. Loop bijvoorbeeld mee met de gevelstenenwandeling, geniet van live muziek in Margaretha, het Stadsziekenhuis en de Cellebroederspoort, laat je fotograferen op de Nieuwe Toren of vaar met de Havana langs het IJsselfront. Voor kinderen is er ook veel te doen. Zo kan er op vier locaties een symbolenketting gemaakt worden. Ook zijn er diverse speurtochten georganiseerd en kunnen kinderen zelf muziek maken in de kerk van Wilsum. Lees ook hierover alles in het programma.

Broederpoort

De poorten van Kampen zijn stadssymbolen bij uitstek. In de Broederpoort laat het echtpaar Van der Burgt uit Zwolle hun zelfgebouwde schaalmodel van de Broederpoort zien. Meer dan een jaar hebben zij hieraan gewerkt. Eénmalig is dit stukje vakmanschap in Kampen te bewonderen.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media