De echte levensgenieters onder ons kunnen hun hart ophalen in de Eenhoorn en de Olifant. De zusterbedrijven zijn experts op het gebied van exclusieve sigaren, kwaliteitskoffie en –thee. Ben je op zoek naar Keniaanse koffie, Chinese thee of sigaren uit Indonesië? Dan ben je hier aan het juiste adres. In de Eenhoorn en de Olifant staat de beleving centraal en dat betekent ruiken, proeven en voelen.

De Eenhoorn
“Het smaakprofiel van onze koffie en thee vinden we heel belangrijk,” vertelt marketing-communicatiemanager Krista Fixe. “We proeven en beoordelen alle producten voordat we het inkopen. Bovendien willen we weten waar onze producten vandaan komen. De koffieplantages hebben we daarom zelf bezocht. De bonen branden we in onze koffiebranderij.”

De Olifant
De sigarenfabriek De Olifant maakt exclusieve sigaren die door heel Nederland en zelfs in het buitenland worden verkocht. Waar Kampen begin 20e eeuw meer dan honderd sigarenfabrieken kende, is de Olifant de enige overgebleven fabriek die nog steeds in productie is. “Veel fabrieken gingen op den duur op in een overkoepelende organisatie,” vertelt Fixe. “De Olifant heeft er juist voor gekozen om het kleinschalig en ambachtelijk te houden. We maken de sigaren nog deels met de hand. Wij staan voor kwaliteit, niet voor kwantiteit.”

Bezoekers die nieuwsgierig zijn naar de totstandkoming van de sigaren, kunnen een rondleiding krijgen door de fabriek. “Daarna kun je met een kop koffie erbij een sigaar naar keuze opsteken in onze rookkamer. In die ruimte heeft Kenne Gregoire de ‘geneugten des levens’ geschilderd. Dat past helemaal bij onze filosofie: genieten van mooie producten.”

De Eenhoorn
Oudestraat 103
8261 CJ Kampen
www.eenhoorn.eu

De Olifant
Voorstraat 100-108
8261 HV Kampen
www.olifant.com

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media