Alsof je het ruim van een schip betreedt, zo voelt het wanneer de houten vloer van de Juttershoek onder je voeten kraakt. De winkel, die ook echt op een hoek gevestigd is, is gevuld met alles wat nautisch is. In veel opzichten is de Juttershoek typisch Kampers, gezien de directe link met de maritieme geschiedenis. En toch is deze winkel ook totaal nieuw en verrassend. Van de Juttershoek vind je er geen dertien in een dozijn. Voor mensen met een geschiedenis in de scheepvaart voelt het hier als thuiskomen. Maar je hoeft geen schippersachtergrond te hebben om een bijzonder item te vinden dat een plekje verdient in jouw huis of dat van een bekende.

“De titel Juttershoek geeft aan waar de producten vandaan komen. Ze zijn overal en nergens gejut,” vertelt eigenaresse Xandra Ockers. “Het assortiment is deels ingekocht, maar een veel groter deel is tweedehands, handgemaakt of letterlijk gecreëerd met materiaal dat gevonden is langs de rivier of de zee.” Een stuk wrakhout, gevonden langs de IJssel en geslepen door de natuur, krijgt een nieuwe bestemming als kaarsenhouder. Kleipijpjes, gevonden bij de Theems, creëren een artistieke ketting. “Je vindt hier onder meer handgemaakte sieraden, kaarten, oude scheepsklokken, maritieme kleding en porselein. Elk product heeft een eigen verhaal.”

Ockers sluit graag aan bij het karakter van de stad. “Ik verkoop producten van de Kamper Kogge en wil op termijn handgemaakte spullen verkopen die ik maak van restmateriaal van de koggewerf. Gezellig een kopje Campenaer koffie drinken kan ook.” Kortom: er valt genoeg te jutten in deze winkel.

Juttershoek
Bovennieuwstraat 2
8261 HD Kampen
www.juttershoek.nl

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media