Een waar begrip in Kampen: Marena. Wie kent het niet: de neiging om nog even een ijsje bij Marena te halen. Van die eerste dag in het voorjaar dat de zon ons met haar plotselinge komst verrast, tot die heerlijke nazomerdag waar we extra van genieten omdat het voorlopig wel eens de laatste kan zijn. De Italiaanse ijs maestro Fernando Monni weet al meer dan twintig jaar jong en oud in Kampen met ambachtelijk ijs te verfrissen. Om die zonnige dag nog nét even iets mooier te maken.

"IJs is een typisch Italiaans product. Net als pizza en pasta. We hebben het misschien niet ontdekt, maar we hebben het wel grootgemaakt. Italianen zijn de pioniers op het gebied van ijs maken," vertelt Fernando Monni. "Ik wil die traditie graag voortzetten. Daarom werk ik ook uitsluitend met Italiaanse producten." Monni maakt zijn ijssortiment zelf op ambachtelijke Italiaanse wijze. Hij voorziet in zo'n 25 - 30 verschillende smaken, van chocolade en vanille tot cheesecake en watermeloen. Naast ijs op melkbasis heeft hij ijs op waterbasis, zodat ook mensen met een zuivelallergie van een ijsje kunnen genieten.

"Dit is zo'n mooi vak. Het ijs maken is al leuk, maar ook de sociale contacten met klanten," vertelt Monni. "Ik krijg altijd vrolijke mensen over de vloer. Je ziet niet snel een chagrijnig persoon binnen komen. Mensen die zin hebben in een ijsje genieten van het mooie weer. Het is dus altijd gezellig in de winkel." In het hoogseizoen is de ijssalon zelfs tot 22.00 uur geopend. Gezelligheid kent immers geen tijd.

IJssalon Marena
Oudestraat 174
8261 CW Kampen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media