In de Geerstraat, die in de volksmond bekend staat als ‘Geerstraat, sfeerstraat’, zit de gemoedelijke winkel Nur Design. Deze kleermaker is van alle markten thuis als het gaat om het repareren, innemen of op maat maken van kleding. Betaalbaarheid, kwaliteit en snelheid zijn begrippen die Nur Design typeren.

“Kleermaken zit in mijn bloed,” vertelt Mohittin Ozkaya, die samen met zijn vrouw het bedrijf beheert. Ozkaya heeft al meer dan dertig jaar ervaring in het vak en werkt al jaren in Kampen. “Ik heb nooit iets anders gedaan, maar ik zou het ook niet willen. Het verveelt nooit en het werk blijft doorgaan.” Hoewel het vak van kleermaker al duizenden jaren oud is, blijft het voor alle generaties relevant. Een nieuwe rits in een broek, het herstellen van een scheur in een mouw, het innemen van een jurk – kleermaken is van alle tijden. Bovendien is lang niet overal een ambachtelijke kleermaker te vinden. Genoeg werk voor Nur Design dus.

“Ik werk veel voor bedrijven, die kleding naar mij brengen om het voor de klant op maat te maken. Maar ook particulieren weten me te vinden. Naast kledingreparatie kunnen ze ook komen voor maatpakken.” Klanten kunnen kiezen uit diverse stoffen en hun eigen wensen aangeven wat betreft lengte, kleur voering, de taille et cetera. Ozkaya is nooit uitgeleerd in z’n vak, aangezien de mode aan verandering onderhevig is. “Dan krijg ik weer een pak met een zak die op een bijzondere manier gestikt is. Daar leer ik van. Dit vak leer je niet uit boeken, maar door te doen.”

Nur Design
Geerstraat 20
8261 HM Kampen
www.nurdesignkampen.nl

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media