Vertrouwd, kwaliteit en een divers aanbod. Kaaswinkel ’t Vuistje zit al sinds 1981 in de Geerstraat en weet haar klanten nog steeds te verrassen met kazen, noten en wijnen. Het gezellige winkeltje heeft alles wat je zoekt voor een avond waarin je je gasten van de allerlekkerste hapjes wilt voorzien. Of gewoon als delicatesse voor jezelf.

“We zijn specialist op het gebied van Noord-Hollandse kaas. Dit is kaas met minder zout, wat de smaak ten goede komt,” vertelt eigenaar Eric Nusmeier. “We hebben ook een grote sortering boerenkazen, die worden nog helemaal met de hand gemaakt.” Passie voor het vak zit er zeker in bij Nusmeier. “Anders houd je het niet zo lang vol.” Geduld is bij de bereiding en rijping van kazen een schone zaak. Bijzonder vindt hij het om te werken met een ‘levend’ product. “We hebben kazen van verschillende leeftijden, variërend van een paar weken oud tot vier jaar oud. Kaas van vier weken smaakt heel anders dan een kaas die vier maanden op de plank heeft liggen rijpen. Kaas leeft door en daardoor krijgt het een unieke smaak.”

Daarnaast vind je in de winkel andere zuivelproducten, wijnen en een groot assortiment aan noten. “De noten komen rauw binnen en branden we zelf. Hazelnoten, macademia’s, cashewnoten, pinda’s, we hebben het allemaal. Lekker voor ’s avonds, met een wijntje en een blokje kaas erbij.”

Binnenkort is het genoeg geweest voor Nusmeier en neemt zijn dochter de zaak over. Helemaal stoppen doet hij niet. “Ik blijf op de achtergrond actief. Ik kan dit vak nooit helemaal loslaten...”

’t Vuistje
Geerstraat 3
8261 HL Kampen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media