Roel en Sylvia van Gelder openden 15 januari 2015 Chocolaterie de Swaen in Kampen. Een winkel vol ambachtelijk gemaakte bonbons en chocolade in allerlei smaken.

De liefde voor chocolade zit Roel in het bloed: "Ik heb zo'n 28 jaar bij verschillende bakkerijen gewerkt. Altijd was ik bezig om chocolade te maken, ook in mijn vrije tijd." Na jarenlang in Hattem te hebben gewerkt, wilde het echtpaar Van Gelder graag voor zichzelf beginnen. Als echte Kampenaren besloten ze dat in eigen stad te doen: "Kampen mistte echt nog zo'n winkel. Mensen willen naast grote ketens ook kleine speciaalzaken. De ambacht trekt ze aan."

In het pand van de Swaen kunnen klanten het bereidingsproces precies volgen. "Mensen zien mij aan het werk. Daar hebben we bewust voor gekozen. Daardoor ruik je bij binnenkomst direct de heerlijke geur van de chocolade."

De naam 'De Swaen' verwijst naar Kampens historische band met zwanen. "We wilden een naam die blijft hangen én die iets met Kampen te maken heeft. Vroeger hadden we de Zwanenpoort. Maar het gebruik van de zwaan kom je nog steeds tegen. "Binnenkort presenteert De Swaen chocoladepakketjes met een 'rondje van Kampen': bonbons met daarop de afbeeldingen van Kampens mooiste monumenten als de Kogge, de Nieuwe Toren, het Gotische Huis en de Bovenkerk.

Website:
www.chocolateriedeswaen.nl

Adres:
Oudestraat 164
8261 CZ Kampen

Tel: 038-2222195

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media