Kom deze winter naar Kampen! Ook al is het soms guur en koud in de winter, Kampen straalt hartelijkheid en warmte uit. De magnifieke skyline langs de rivier de IJssel kleurt goudgeel in de najaarszon en het rijp aan de bomen langs de IJssel geeft de stad een sprookjesachtige uitstraling. De indrukwekkende poorten en de honderden monumenten geven de stad een authentieke en nostalgische uitstraling. Ook de Burgel ligt er prachtig bij met de pittoreske bruggetjes en gezellige lampjes die weerspiegelen in de stadsgracht. 

Winkelen 
De sfeervol verlichte Oudestraat slingert door de monumentale binnenstad. Winkelen in Kampen is leuk dankzij de vele boetiekjes, eigentijdse speciaalzaken en hippe kledingwinkels. Vergeet vooral de aanloopstraatjes niet: de Geerstraat, Broederstraat, Torenstraat en Gasthuisstraat. Daarnaast is het heerlijk vertoeven in één van de vele koffietentjes, lunchrooms, cafés en restaurants.

Evenementen
Kampen bruist, ook in de winter. Er worden tal van evenementen georganiseerd. Het grootste en bekendste evenement is Kerst in Oud Kampen
Medio december verandert de binnenstad in één groot openluchttheater. Kerst in Oud Kampen is een tweedaags straattheaterfestival dat ieder jaar meer dan 90.000 bezoekers trekt. Laat je dit jaar op zaterdag 16 en zondag 17 december van 16.00-21.00 uur verrassen door de vele acts en optredens. 

Bezoek verder de intocht van Sinterklaas aan de kade, het Sinterklaasfestivalhet Wintercircus en het Verhaal van Kampen of maak een rondleiding door de historische sigarenfabriek De Olifant. Mis de traditionele bandjesavond niet...de voetjes gaan van de vloer bij het verzetten van de klok!   

Deze winter worden alle voorbereidingen getroffen voor het grootste Nederlandse paasevenement: Sail Kampen 2018. De mooiste zeilschepen uit binnen- en buitenland komen naar Kampen en zijn te bewonderen aan de kade, het nautisch erfgoed komt tot leven en er zijn doorlopend optredens van shantykoren, straatartiesten, dweilorkesten, komieken en levende standbeelden. 

Op de hoogte blijven?
Klik hier voor alle evenementen die in Kampen georganiseerd worden, kijk op de facebookpagina Hanzestad Kampen of ontdek al het moois dat Kampen te bieden heeft op de website: www.stad.kampen.nl 
 
Laat je deze winter verrassen en ontdek de veelzijdigheid van Kampen!

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media